Ski gebieden

Innsbruck skigebied Tirol

Tirol

Voor skiërs en snowboarders is Innsbruck in het skigebied Tirol een waar paradijs. De Patscherkofel met zijn pisten ligt boven de wintersportplaats Igls. Ongeveer 15 km vanaf Innsbruck ligt het skigebied Oberperfuß, hier bieden de pisten voor zowel beginners als voor gevorderden voldoende mogelijkheden. De Mutterer Alm geldt als een zeer familie vriendelijk skigebied. De Axamer Lizum is een waar eldorado voor skiërs, snowboarder, skitochten, en diepsneeuw skiërs.

Je komt met de gratis pendelbus comfortabel heen en terug naar Innsbruck. Voor skitochten moet je vooral in het skigebied Rosskogel in Sellraintal. Het hele Innsbruck skigebied omvat ongeveer 500 km aan piste, met alle moderne liften en kabelbanen. Voor de langlaufers onder de wintersporters is het skigebied met vele kilometers loipes een prachtig gebied.

Ski en wintersport mogelijkheden in Innsbruck skigebied Tirol

Wintersport met kinderen

Voor een wintersportvakantie met kinderen is het skigebied Innsbruck uitermate geschikt . Wintersportplaats Innsbruck beschikt namelijk over diverse kindvriendelijke ski afdalingen, waardoor het skigebied ideaal is voor een wintersport vakantie met de kinderen. Door de sneeuwzekere vakantie bestemming is het vrijwel altijd mogelijk te skiën en is Innsbruck dus eigenlijk een sneeuw zekere ski bestemming tijdens het winter seizoen.

Beginnende Skiër en Kinderen

Voor de beginnende Skiër en kinderen is het ski gebied Innsbruck zeer het wintersport dorp Innsbruck heeft hotels en andere overnachting accommodaties.

Gevorderde Skiër

Het skigebied Innsbruck beschikt over prachtige ski afdalingen. Voor de gevorderde skiër zijn er op het gebied van snowboarden wel heel veel mogelijkheden.

Langlaufen

In wintersportplaats Innsbruck vind je mooie langlauf gebieden en routes in de Alpen In de winter worden er dagelijks langlauf loipes getrokken waarvan vele kilometers.

Innsbruck Skigebied gegevens

  • Ligging Oostenrijk : Tirol
  • Liften hoogte tot (1800 meter)
  • Skipiste totale lengte ( 500 km)
  • Loipe totale lengte (120 km)
  • Totaal aantal liften 73
  • Skigebied Innsbruck algemeen : Zeer Goed
  • Skigebied Innsbruck geschikt voor beginners: Zeer goed

Oostenrijk